Software

Software

Welke pakketten kunnen we leveren

Software

Het systeem waarmee u uw device opstart noemen wij het besturingssysteem. Binnen dit systeem kunt u diverse programma’s installeren. Afhankelijk van de wensen kunnen we deze installatie van het besturtingsysteem voor onze rekening nemen. Op iedere computer en laptop is , in het algemeen, Windows 10 geïnstalleerd als besturingssysteem. Als JLICT gaan we er vanuit dat ieder systeem in ieder geval voorzien is van een ge-update besturingssysteem Windows 10 en een geldige virusscanner die de computer/laptop voorziet van 365 dagen updates.

Wij kunnen diverse softwareprogramma’s voor u leveren en installeren. Deze software voldoet aan de laatste eisen en updates waar uw systeem (laptop of computer) om vraagt. Op onze geleverde desktops en laptops staan altijd een 3-tal softwarepakketten die standaard op uw computer aanwezig moeten zijn.

Op al onze geleverde systemen zijn de volgende programma’s geïnstalleerd

  • Windows 10 (besturingssysteem)
  • Virusscanner licentie van 1 jaar
  • Microsoft Office (2019/365) – In overleg

Besturingssysteem - Windows 10 -

Als we uw laptop en/of computer leveren wordt deze altijd geleverd met de nieuwste versie van Windows (Op dit moment Windows 10). Deze wordt bij aanschaf van een laptop of computer standaard meegeleverd en zit bij de prijs in. Het is belangrijk te weten dat uw zelf er voor moet zorgen dat uw pc geïnstalleerd is met de laatste updates van dit systeem. We hebben bij "FAQ" uitgelegd hoe je dit zou moeten doen met enig regelmaat. Mocht u deze klus aan ons over willen laten dan kunnen we u daar in helpen. Bij een iPad of iPhone zal altijd een IOS-versie worden geïnstalleerd en worden meegeleverd. Ook hier is het belangrijk de laatste updates te installeren. Kijk ook naar onze FAQ waar we hier uitleg over geven.

Virusscanner - De bewaker van uw systeem -

We kunnen een opsomming houden van alle voor- en nadelen van een virusscanner. Maar dat gaan we niet doen. JLICT heeft voor u een keuze gemaakt uit het aanbod dat op dit moment voorhanden is op de markt. Wij installeren virusscanners van diverse merken: Panda Security, Bitdefender en G-data zijn een greep uit de mogelijkheden. Bij alle scanners hebben we gekeken naar 3 voorwaarden: - In hoeverre is de virusscanner aanwezig op het systeem.(computer wordt trager)
- Deelt de virusscanner de juiste gegevens (privacy gevoelige gegevens)
- Is deze betaalbaar (afhankelijk van aantal apparaten).
Op basis hiervan hebben we 3 merken die we in onze webshop verkopen. Al onze software wordt verkocht met installatiegarantie. Komt u er niet uit dan kunnen we u verder helpen zodat deze software perfect functioneert.

Office 2019 - Office 365

We zien in het aanbod een verandering. Daar waar Microsoft eerder met een duur pakket aan kwam zetten is er nu een betaalbare variant in de vorm van Office 365. Deze heeft direct een aantal voordelen. Op de eerste plaats heeft u altijd de laatste versies van de meest gebruikte programma's op uw laptop/computer staan. Excel, Word, Outlook zijn programma's die het meest gebruikt worden. Ten tweede heeft office 365 een back-up functie ingebouwd via Onedrive. Slaat u uw bestanden hier in op dan betekent dat dat uw bestanden direct verzekerd zijn van een goede kopie. Natuurlijk is een back-up maken altijd al belangerijk geweest. Echter is het met de komst van de nieuwe SSD niet altijd gegarandeerd dat uw bestanden veilig zijn. Het is in dat geval een geruststellende gedachte dat uw bestanden ook in Onedrive bewaard zijn.

Leerlingen uit het PO, VO , MBO, HBO en de universiteit kunnen tegen zeer lage tarieven een office pakket aanschaffen. lees in onze " FAQ" hoe en waar men dit zou kunnen doen

× Kan ik u helpen?